شنبه ۱۵ اردیبهشت ۰۳

ساززندگي

نيويورك تايمز: فصل جديدي در انتظار طلاي سرخ ايران است

۶۹ بازديد
لاو ايرانبه گزارش لاويرانگروه تبيان اقتصادي ايرنا، روزنامه ياد همسريابي همسان گزيني شده نوشت؛ زعفران، يك گياه دارويي قديمي و دوهمدم سامانه همسرگزيني گرانترين شيدايي نوع آن سايت همسريابي يافتن همسر لاو ايران لاويراناست كه همواره يك قدرت جادويي اعتيادآور بهترين همسر داشته است. به گزارش گروه اقتصادي ايرنا، روزنامه ياد شده نوشت؛ زعفران، يك گياه دارويي قديمي و گرانترين نوع آن است كه همواره يك قدرت جادويي اعتيادآور داشته است.
كلئوپاترا (Cleopatra)، آخرين فرعون مصر باستان، حمام زعفران مي گرفت تا دلرباتر شود. اسكندر مقدوني (Alexander the Great) از زعفران براي درمان زخم هايي كه در جنگ برداشته بود، استفاده مي كرد.
بسياري از ايرانيان بر اين باورند كه زعفران خالص، يك آنتي اكسيدان، ضد استرس و سلاح خوراكي در برابر آلزايمر، سرطان و بيماري چشم است.
در ايران، كه همه ساله بيش از 80 درصد عرضه جهاني 250 تني زعفران را توليد مي كند، اين گياه جادويي همه جا حضور دارد؛ در خورش ها، كباب ها و روي ظرف پلو.
در ديدار اخير تازه از يك سوپرماركت در تهران، دستكم چندين محصول زعفراني از قبيل پشمك زعفراني، نبات زعفراني (براي شيرين كردن چاي)، سوهان زعفراني و تافي ترد زعفراني پيدا كردم.
اغلب گفته مي شود، زعفران قيمت شيداييطلا را دارد، زيرا زحمت كشت و عمل آوري آن زياد است و به نيروي كار زيادي نياز دارد.
هر پاييز به مدت چند هفته، گياه زعفران گل مي دهد. آن وقت، توليدكنندگان زعفران شروع به برداشت مي كنند. سپيده دم، گل ها را مي چينند و از هر گل سه رشته كلاله كه همان روز به آرامي شروع به قرمز شدن مي كنند را جدا كرده و خشك مي كنند.
از هر 150 هزار گل، تقريبا يك كيلوگرم (2.2 پوند) زعفران به دست مي آيد.
عجيب نيست كه پودر گران بهاي زعفران سبب ايجاد يك تجارت بد شده است. تجارتي كه با تقلب و تحريف هايي شامل عرضه جايگزين هاي ارزان تر، لاو ايران محصول ناخالص و برچسب هاي تقلبي كه در قاچاق سنگ هاي قيمتي يا مواد مخدر نيز مرسوم هستند، ايجاد كرده است.
چندلاويران دانشمند و كارشناس زعفران با يكديگر همكاري كرده اند تا براي بهبود توليد و بازاريابي زعفران، تعيين درجه خلوص و محل توليد آن و نظم دهي به بازار زعفران، اقدامي موسوم به سفرانوميكس (Saffronomics) را راه بياندازند.
در كنفرانس جهاني سفرانوميكس در آلماگرو (Almagro) اسپانيا در سپتامبر (شهريور) گذشته، محور بحث، حجم بالاي زعفران تقلبي در گردش بود.
«جي.اس هسلاپ-هريسون» فوق تخصص ژنتيك دانشگاه لستر در مصاحبه با نيويورك تايمز گفت: مساله تقلب مشكل بزرگي است. استفاده از زعفران تقلبي به اين معني است كه مردم مزه و عطر زعفران اصل را نمي دانند.
از نگاه كارشناسان، زعفران تقلبي، سلامت مردم را چندان به خطر نمي اندازد. آنچه كارشناسان را نگران مي كند، مبالغه در مورد اعتبار و خلوص اين محصولات تقلبي است.
در كنفرانس جهاني سفرانوميكس، كارشناسان در مورد بهبود روش هاي تشخيص تقلب از طريق يك سري آزمايش ها، از اسپكتروسكوپي ساده تاسايت همسريابي بررسي هاي لاويران پيچيده دي.ان.اي صحبت كردند. آنها مي لاو ايران خواهند بدانند آيا رنگ زعفران عرضه شده طبيعي است؟ آيا به تركيبات گياه چيزي اضافه شده است؟
آنها در حال توسعه يك پايگاه اطلاعاتي پيچيده در زمينه تقلب و ارقام منطقه اي زعفران همسان گزينيهستند.
نوسان در بازار زعفران شديدتر شده است. لغو تحريم هاي بين المللي عليه ايران كه انتظار مي رود بزودي اتفاق بيفتد، منجر به افزايش تقاضاي سفته بازي زعفران (تقاضاي زعفران براي معامله نه براي مصرف) در داخل ايران شده است. زعفران در ايران چند برابر ارزانتر از اروپاست. در اروپا قيمت خرده فروشي زعفران مي تواند تا 20 هزار يورو در هر كيلوگرم افزايش يابد.
در مغازه «اكبر فرامرز» كه 20 سال است در بازار ادويه بهترين همسر فروشان اصفهان كار مي كند و ميوه خشك، گياهان دارويي و ادويه از قبيل نعناع خشك، گل بنفشه، بهار نارنج و زعفران مي فروشد، قيمت يك بسته 4.6 گرمي زعفران 11 دلار است.
فرامرز گت: از بهار گذشته، قيمت زعفران 30 درصد سامانه همسرگزيني افزايش پيدا كرده است. آنها كه پول دارند در بازار مداخله مي كنند و مقادير زيادي زعفران خريده و احتكار مي كنند.
در اسپانيا كه صادركننده بزرگ زعفران است، بازار دچار اختلال شده است. اين كشور روزي توليدكننده بزرگ زعفران بود اما مدت هاست كه عمده زعفران خود را از ايران وارد و آن را به نام زعفران اسپانيا صادر مي كند. اما در اواخر سال 2014، اتحاديه اروپا شروع به سختگيري در مورد برچسب زدن هاي غيرقانوني به كالاها از جمله زعفران كرده است.
در سال هاي اخير، افغانستان نيز شروع به توليد زعفران كرده است. ايران در تلاش براي تشويق كشاورزان افغاني براي دست كشيدن از توليد خشخاش، با سازمان هاي غيردولتي براي پرورش زعفران همكاري مي كند.
كشورهايي مانند فرانسه، ايتاليا، اسپانيا، يونان، مقدونيه، كوزوو و اتريش نيز مقادير ناچيزي زعفران توليد مي كنند.
براي ايراني ها، يافتن همسر زعفران فقط زعفراني ايراني است. آنها بر اين باورند كه تركيب خاك، ويژگي هاي توپوگرافي، اقليمي و آب استان خراسان واقع در شمال شرق ايران كه منطقه بومي پرورش زعفران در اين كشور است، زعفران ايران را خاص همسريابي مي كند.
در تهران، فرشته فرهي و برادرش فرهاد، آيين ساليانه بسته بندي و توزيع زعفران براي دوستان و فاميل را زنده نگه داشته اند.
خانواده طرف مادري آنها به نام شيباني، در مزرعه خود واقع در نزديكي بيرجند، زعفران توليد مي كند. همه ساله عفت شيباني، مادر خانواده فرهي، يك تا دو كيلو زعفران از مزرعه برداشت مي كند. وي از وزنه هاي بسيار كوچكي براي وزن كردن زعفران استفاده كرده و سپس آن را در بسته هاي پلاستيكي بسيار ساده اي بسته بندي مي كند.
اين خانواده تا زماني كه بتوانند، سنت برش مادگي گياه براي حفظ ساقه زرد كم رنگي كه دشت ناميده مي شود را حفظ مي كنند.
به گفته خانواده فرهي، بخش زرد رنگ ساقه زعفران، به عطر غذا مي افزايد در حالي كه بخش قرمز رنگ به آن رنگ مي دهد. بسته بندي رشته هاي قرمز-زرد زعفران يك روش سنتي براي اطمينان دادن به مشتري از طبيعي بودن آن است.
فريده، دختر ديگر خانواده مي گويد: فروشندگان به شما مي گويند هرگز ساقه زعفراني كه داراي بخش زرد رنگ نيز هست را نخريد زيرا جز افزايش وزن زعفران خريداري شده، چيز ديگري ندارد. اما كسي كه من اطمينان زيادي به سخنان وي دارم معتقد است، بخش زرد رنگ ساقه زعفران به عطر و بوي آن مي افزايد.
خانواده فرهي در مورد بهترين روش آسياب كردن زعفران با يكديگر اختلاف نظر دارند. فريده اصرار دارد كه بايد اين كار را با هاون كوچك انجام داد اما فرشته خواهرتبيان وي كه يك ميكروبيولوژيست است، قهوه خردكن برقي كوچك را توصيه مي دوهمدم كند.
آسيا كردن زعفران يك آيين است. يك ورق كاغذ تميز روي ميز مي گذارند تا اطمينان حاصل شود كه ذره اي از زعفران هدر نخواهد رفت. سپس رشته هاي زعفران همراه با چند حبه قند داخل آسياب برقي گذاشته مي شود تا زعفران بهتر آسياب شود. پودر به دست آمده مي تواند در بسته هاي مهر و موم شده براي سال ها سالم بماند.
خانواده فرهي در مورد زعفران قوانين خود را دارد: هرگز آن را در فريزر نگذاريد. آن را در ظروف دربسته و دور از نور نگهداري كنيد. از ريخته شدن آن جلوگيري كنيد، زيرا رنگ قوي دارد و پاك كردن آن سخت است. از استفاده مقادير زياد زعفران خودداري كنيد، زيرا ارزشمندتر از آن است كه بتوان آن را هدر داد. علاوه بر اين، ايراني ها معتقدند اگر زياد زعفران بخوريد، از خنده مي ميريد.
در پاريس، «ژان ترسلين» كه خانواده اش از سال 1809 در كار توليد، خريد، بسته بندي و فروش زعفران هستند، در مغازه خود واقع در منطقه مريس (Marais)، محصولاتي كه پايه آنها زعفران است از قبيل سركه، خردل، شربت و كارامل عرضه مي كند.
ژان يك گرم زعفراني عالي ايران شامل سه مادگي كه هنوز از هم جدا نشده اند را در شيشه هاي كوچك به قيمت 13.90 يورو (15 دلار) مي فروشد.
همسر وي گفت: زعفران نسبت به سال 2008 (1387) كه سه مرد با تفنگ هاي اتوماتيك به مزرعه آنها در كامبس-لا-ويل حمله كردند تا ذخاير زعفران را بدزدند، اما نتوانستند، گرانتر شده است.
ژان در تائيد گفته همسرش گفت: زعفران بسيار گرانتر از كوكائين است.
از:رفعت كرمي مهر
اقتصام(6)1063 ** 2923 انتهاي پيام /*
تاكنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد